Såg denna eminenta dokumentär igår kväll som bygger på intervjuer med en rad tidigare toppmodeller. Det talas om åldrande, ideal, rasism, excentriska frisörer, Studio 54, ensamhet och inre skönhet. Fällde två tårar pga det bästa som finns är äldre kvinnor med livserfarenheter nog att skriva en hel trilogi om. Bästa är Caren Dell’Orefice som varit en Fordmodell sedan 1945 (!!!), Isabella Rossellini som talar jädrans analytiskt och nyanserat om skönhet, Marissa Berenson vars mormor Elsa Schiaparelli uttryckte sitt missnöje om barbarnets spektakulära outfits samt när Pat Cleveland bryter ihop när hon berättar hur hon och Donyale Luna sökte upp Joséphine Baker i Rom och hur Baker sa “Well my girls, I have faith in that everything I did was worth it because I see you here”. GUDARS älskar den här. Minus dock för allt snack om plastkirurgi? Känns väldigt orelevant och förstör fan hela den kärleksfulla stämningen.

Dokumentären finns att se i två veckor till! Skynda er! –> http://www.svtplay.se/video/9809805/supermodeller-nu-och-da/supermodelle…

Saw this documentary yesterday about former supermodels talking about inner beauty, racism in the industry, Studio 54, aging and loneliness. Totally recommend it.

Love, Felicia Eriksson